Priganice

недеља, 23. октобар 2011.

Sastojci za 4 osobe:
600g brasna
1 kašika ulja
1 kašika sećera
kvasac, so i topla voda,
1 l jogurta
2 dcl pavlake
3-4 čena bijelog luka
so
ulje za przenje, (količina zavisi od šerpe)

-Priprema:
1. Brašno, ulje, šećer, kvasac i so, staviti u jednu činiju i postepeno dodavati mlaku vodu, miješajuci drvenom kašikom. Tijesto treba dobro izraditi, da ne bude pregusto a ni rijetko, već dovoljno mekano da se mogu kašikom grabiti i oblikovati uštipci. Ostaviti na mlakom mjestu, pokriveno, da nadolazi.

2. Nadošlo tijesto još jednom dobro izradite drvenom kašikom. Pokrite i ostavite da stoji jos 15-ak minuta.

3. U dubljoj šerpici zagrijte ulje. Kašiku prvo zaronite u zagrijano ulje a zatim zagrabite tijesto i lagano sa kašike spustite tijesto u šerpu sa uljem. Priganica će se sama okrenuti u ulju, cim se zapeče sa donje strane, baš kao i krofna! Gotove priganice vadite u zdjelu obloženu papirnatom salvetom, kako bi mogla upijati visak ulja sa priganica.

4. Otprilike, 2 caše jogura i pola caše pavlake, pomiješajte. Izrendajte bijeli luk u jogurt, posolite, pomiješajte i prelijte preko gotovih priganica. Poklopite i ostavite kratko kako bi uštipci upili pripremljenu kremu.

Služe se tople sa sirom, sa mladim skorupom, sa medom, džemom i pekmezom.

0 коментара:

Постави коментар

Омогућава Blogger.
 

Blogroll

© 2010 Hercegovacki Specijaliteti Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls